No bake snickerscake

Voordat je verder leest moet je weten dat dit geen snickers cheesecake is. Het is een lekkere no bake cake/taart met caramel en pinda's. Het is niet echt een cake of taart, het wordt meestal een tarte genoemd. Deze snickertarte is  no bake, het hoeft dus niet in de oven gebakken te worden

 

 

 

Ik ben dol op de combinatie van pinda's en caramel. Snickers is dan ook een van mijn favoriete bars.  Ik haat cheesecakes dus het was logisch om een no bake snickers cake te maken.

 

Recept voor de no bake snicker tarte

 

wat heb je nodig:

- 2 chocolade repen

- snickers -  stuk of 4 in kleine stukken 

- 1/2-3/4 pakje boter

- 1 pak thee biscuits

- 1 pak lotus koekjes/bastogne

- 1 potje bobageen

- 1 zak pinda's

 

Punt 1: heb je een bakvorm met een afneembare bodem dan is dit het beste. Je hebt ook van die bakvormen met afneembare bodem en die een ribbelrandje heeft. Deze heb ik nog niet dus ik heb zelf een zijkant gebouwd met de koekjes. Als je deze wel in je bezit hebt dan zou ik die gebruiken anders heb je kans dat de caramel gaat uitlopen.

 

Stop de koekjes in een hakmachine en maal alles grof tot fijn. 

Smelt de boter in een pan (half pakje) en meng dit goed door met de koekjes. Het hangt van je koekjes mengsel af hoeveel boter je uiteindelijk nodig hebt. Doe het dus beetje bij beetje bij de koekjes.

Ik heb dus nog wat koekjes gemalen (zie video) om een zijkant te bouwen zodat de karamel straks niet over gaat lopen als de rand van het bakblik open gaat en alles eruit gaat lopen.

 

Pak een zak pinda's en doe dit de bakblik. Je kunt ervoor kiezen om de pinda's ook te malen.

Dan smelt je tot een half potje bobageen (of ander soort karamel) en giet dit over de tarte.

 

Zorg dat de randen goed worden gevuld en er geen grote gaten ontstaan. We gaan straks nog chocola erover heen gieten en anders vult de chocolade de gaten en heb je een brok chocolade.

 

Even tien minuten in de koelkast laten opstijven of tot het karamel is uitgehard. Dit gaat heel snel.

 

Smelt dan twee repen chocolade en giet dit over je snickertarte heen.

Maak het af door nog wat snickers in stukken te snijden en te versieren

 

Punt 2: Ik heb alles een beetje op gevoel gedaan en daarom heb ik geen precieze getallen, ook is het afhankelijk van je bakblik en van hoe je koekjes mengsel gaat zijn.