Marokkaanse pindakoekjes in papier

Een van de meest bekendste Marokkaanse koekjes zijn de pindakoekjes in papiertjes. Deze koekjes smelten gewoon in je mond en zijn heel breekbaar. Deze koekjes zien er heel luxe uit maar zijn verrassend makkelijk te maken.

Recept pinda koekjes in papiertjes:

2 zakken ongezoute pinda's 

75 ml olie

1/2 tl bakpoeder

1 tl kaneel

65 gram suiker

snufje zout

en bloem om een deegbal te maken, moeilijk te zeggen hoeveel. Houd rond 200 gram in ieder geval apart. Het verschilt per persoon hoeveel je uiteindelijk nodig hebt.

 

decoratie:

papiertjes om de koekjes in te doen. Deze kun je bij de meeste Marokkaanse of Turkse winkeltjes kopen.

poedersuiker om de koekjes in te rollen

 

Maal de pinda's fijn.

Doe in een kom: de gemalen pinda's, olie, suiker, kaneel en bakpoeder. Voeg beetje bij beetje bloem toe. Het wordt uiteindelijk stevig genoeg om er vormpjes mee te maken. Dit is afhankelijk van je deeg mengsel. Het mag nog best plakkerig zijn.

 

Dan pak je een stukje uit je deeg en maak er langwerpige staafjes van, maak ze niet te groot, ze gaan nog rijzen in de oven.

 

Bak ze dan in de oven op 180 graden voor ongeveer 9 minuten. Kijk dan even hoever ze zijn want ze gaan echt heel snel. Ze mogen nog licht van kleur zijn, als ze aan de onderkant donkerbruin zijn ben je eigenlijk al te laat. Het moeten gewoon lichte koekjes zijn dan is de smaak nog optimaal.

 

Laat ze afkoelen, ze zijn heel breekbaar!

 

Rol ze dan door de poedersuiker heen en leg ze in de papiertjes.