Fruittaartje gevuld met ganache

Vandaag een fruitig taartje gevuld met zelfgemaakte witte chocolade ganache. Ik heb hier een speciale appeltaart-achtige bakvorm gebruikt. Normaal gesproken vult men de bakvorm met bakkersroom maar je kunt ze dus met veel meer dingen vullen dan alleen dat.

 

 

Recept:

 

Voor de chocolade ganache

200 ml slagroom met minimaal 35% vet

300 gram witte chocolade.

 

Nu heb ik dus niet alles gebruikt voor de taart maar ook voor andere dingen. De helft zou ook al kunnen voldoen dus afhankelijk van de grootte van je bakvorm. Mijn bakvorm is ter grootte van een gewone appeltaart.

 

Recept voor de cake:

190 gram bloem

160 gram boter

100 gram (vanille)suiker

2 eieren

1 el cacao

half zakje bakpoeder

 

Als eerst doe je de slagroom in een pannetje en verhit dit tegen kookpunt aan. Zodra het begint te sidderen haal je het van het vuur af. Voeg de chocolade toe en laat dit even zitten. Daarna roeren tot het mooi glad is. Het krijgt een wat gelige kleur, het ziet er niet echt heel lekker uit, dit gaan we straks verhelpen door het op te kloppen.

 

leg dit in de koelkast om op te stijven. Hoe langer je het in de koelkast laat hoe steviger het mengsel wordt. Chocolade ganache wordt ook regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld truffels of bonbons van te maken. Als je het een nacht in de koelkast laat dan kun je er de volgende dag namelijk balletjes van vormen.

 

 

 

 

 

Nu gaan we bezig met de cake:

Mix de eieren met suiker tot een romig mengsel

Voeg dan de boter toe, mixen

Vervolgens zeef je de bloem met bakpoeder en voeg dit toe aan het beslag

 

Vet je bakvorm in en doe het beslag in de bakvorm.  Het kan de oven in voor 35 minuten op 170 graden. Controleer daarna nog of de cake gaar is door er een satéprikker in de cake te doen. Als deze er schoon uitkomt, dan is je cake gaar en als er nog wat aan blijft plakken laat je de cake nog even in de oven.

 

Laat de cake volledig afkoelen. Roer de ganache nog even door, kijk even of het de gewenste structuur voor je heeft. Ik heb het ongeveer 1 a 2 uur in de koelkast gelaten en af en toe even doorgeroerd.

 

Als de cake is afgekoeld en de ganache ook, gaan we eerst de ganache opkloppen met de mixer. Doe er een zakje klopfix bij voor extra stevigheid. Je zult nu zien dat het mengsel wit en veel luchtiger wordt. Dan komt het straks ook niet te zwaar op de maag te liggen en de machtige smaak valt dan wat weg.

 

Smeer de ganache over de cake en top het af met wat toppings. Ik heb wat aardbeien en kiwi in stukjes gesneden.

 

De taart is wel bedoeld om gelijk op te dienen. De ganache wordt vanaf dit punt namelijk alleen maar steviger tot een moment dat je er balletjes van kunt vormen..