Coca cola taart in een cola fles

Wat is er origineler dan een coca cola cake/taart maken in de vorm van een échte cola fles? Het gekke is dat als mensen deze taart online zien staan, dat ze vaak denken dat het echt een cola fles is totdat ze de afbeelding zien waarop cake te zien is. Superleuk idee al zeg ik het zelf!

Wat heb je allemaal nodig om de cake te maken?

 

 

·                       een cola fles

 

·                       chocolade repen (stuk of 5/6)... je kunt kiezen uit melk of puur

 

·                      pakje klop slagroom van 250 ml

 

·                       200 gram zelfrijzend bakmeel

 

·                       180 gram boter

 

·                       175 gram suiker

 

·                       4 eieren

 

·                       snufje zout

 

·                       schaar + plakband

 

Natuurlijk kun je deze cola cake  zo realistisch maken als dat je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om witte chocolade te gebruiken voor het stukje waar geen cola zit in de fles of gebruik wat kleurstof om de zwarte cola kleur te krijgen. Ook leuk om de cake een cola smaak te geven zoals cola aroma, vanille etc.

 

 

Zo doe je het:

 

Pak de cola fles en haal het plastic met de tekst coca cola er af. Deze kun je later gebruiken om de cake mee te versieren. Snijd een lang stuk uit de fles op de plek waar het plastic zat zodat als je de plastic er weer op zou plakken het gat niet zichtbaar is. Op de video hieronder is te zien hoe dit moet.

 

Smelt een stuk of 4 chocolade repen en giet het in de cola fles. Zorg dat alles bedekt is met klein laagje chocola maar tegelijkertijd moet dit wel dun zijn, anders krijg je later een dik stuk chocola. Giet het teveel aan chocola weer terug in de pan met gesmolten chocolade. Dit gebruik je later weer. Laat de fles in de diepvries of koelkast afkoelen. Wanneer het hard is geworden giet je een tweede laag chocola in de fles zodat het stevig genoeg is om de cake te houden en niet gaat afbreken straks met het los snijden.

 

Nu ga je de cake maken.

Mijn cola fles was al leeg toen ik het idee kreeg om er een cake van te maken maar je kunt natuurlijk ook een coca cola cake maken mét cola in de cake of een kant en klare cake kopen.

 

Wat heb je nodig: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 180 gram boter, 175 gram suiker, 4 eieren, snufje zout.

 

Mix de suiker en boter samen tot een romig geheel en voeg vervolgens de eieren een voor een toe. Voeg pas een andere ei toe als je het vorige ei niet meer ziet. Wanneer het een glad beslag is geworden, voeg je beetje bij beetje meel en zout toe. Het beste is om het meel eerst te zeven. 

 

Nu kan de cake de oven in voor ongeveer 30-45 min. op 180 graden. Check continu je oven want elke oven is anders. Laat het vervolgens goed afkoelen.

 

Klop daarna de slagroom luchtig en leg het daarna in de koelkast om op te stijven.

 

Dan:

De slagroom is geklopt, de chocolade fles is afgekoeld en de cake is klaar.

 

Pak de cola fles en prop er stukjes cake in afgewisseld met een laagje slagroom tot de fles is gevuld. Smeer aan het eind nog wat chocola over het stuk waar het gat zit. Laat het eventjes opstijven in de koelkast.

 

En als laatst knip je de fles heel voorzichtig los van de chocola 

 

Zoals altijd een videorecept: